Never Oblivion – Pentru suflet…

O celebra creatoare de moda raspundea odinioara la o intrebare legata de sensul modei printr-o intrebare (lamuritoare): daca tot purtam haine, de ce n-am purta haine frumoase?

… Frumosul. Poate nu intamplator aici se afla teritoriul inefabil, delicat si “alunecos” unde arta si moda se intretes. Frumusetea a fost pana nu demult in istoria umanitatii legata esential de arta, inclusiv de cea vestimentara. Insa cumva, pe drum, in secolul trecut (dar nu numai) frumosul a inceput sa fie incarcat pana la extenuare cu functia utilitatii. Si obosit de semnificatii straine naturii lui divine, a ajuns sa fie doar un concept, un proces rational, explicabil. Pentru lucurile la care ne bate inima nu avem insa nevoie de explicatii. Putem asista la un spectacol intr-o limba necunoscuta care sa ne limpezeasca bucuriile mai mult decat orice subtitrare. Ne putem scufunda intr-o mare pictata maiastru, cu toate amintirile si zambetele verilor de-odinioara. Si muzica ajunge in locuri din noi unde proteinele si vitaminele sunt neputincioase.

De aceea Never Oblivion nu va vorbi in primul rand de calitatea exceptionala a fibrelor si compozitiilor, nici despre conceptul desinerului fiecarei colectii (ce va urma) ci isi propune ca, de fiecare data cand textura vreunui tricotaj iti atinge pielea, cel putin in aceeasi masura sa iti atinga si sufletul. Pentru ca bucuria deschiderii fiecarui colet sa fie mai ales cea de la intalnirea cu frumusetea ta, cea dinlauntru.